САҢЫРАУҚҰЛАҚТАРДАН ЖАСАЛҒАН ЦИУЛАМА (ақ тұздық астындағы саңырауқұлақтар)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Жаңа саңырауқұлақтар-500 г, ұн-150 г, май-150 г, сүт - 1л, дәміне қарай 1 лимон, тұз және ұнтақталған ақ бұрыш қосылған шырын.
Сипаттамасы Саңырауқұлақтарды тазалап, лимон шырыны қосылған суда жақсылап шайыңыз (саңырауқұлақтардың ақ түсін сақтау үшін). Майдың бір бөлігін қыздырып, саңырауқұлақтарды жұмсақ болғанша қуырыңыз. Сүтті құйыңыз, қайнатыңыз, сары маймен араластырылған ұнды құйыңыз, түйіршіктер болмайтындай етіп араластырыңыз, тұз бен бұрыш құйыңыз және циулама кастрөлдің түбіне жабысып қалмас үшін араластыра отырып, 25-30 минут баяу отта пісіріңіз. Саңырауқұлақтардан жасалған циулама, әдетте, гоминимен бірге беріледі.