ТОЛТЫРЫЛҒАН САҢЫРАУҚҰЛАҚТАР (i1 әдіс)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Ірі жас саңырауқұлақтар-10 дана, сары май-150 г, пияз-2 бас, тауық бауыры-5 дана, ұн - 2 шай қасық, ет сорпасы -1/2 кесе, нан үгіндісі-2 шай қасық, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Бірдей мөлшердегі сау саңырауқұлақтарды таңдап алыңыз, жақсылап шайыңыз, аяқтарын сындырыңыз, ұсақтап тураңыз және сығыңыз, қақпақтарды майланған пісірме табаққа салыңыз. Саңырауқұлақтардың майдалап туралған және сығылған аяқтарын құтқарылған пиязға салыңыз. Тауық бауырын бөлек майға қуырып, майдалап турап, пияз мен саңырауқұлақ аяқтары, ұн, тұз және бұрыш қосылған кастрюльге араластырыңыз, ет сорпасын құйыңыз және барлық сұйықтық буланғанша жабық кастрюльге қайнатыңыз. Алынған фаршпен қақпақтарды толтырыңыз, әр қақпаққа бір кесек май құйыңыз және саңырауқұлақтар салынған науаны пешке 20-25 минутқа қойыңыз. Дайын саңырауқұлақтарды табаққа салыңыз, пісіру парағынан саңырауқұлақ шырынын құйыңыз және ыстық күйінде қызмет етіңіз.