ТОЛТЫРЫЛҒАН САҢЫРАУҚҰЛАҚТАР (iI1 әдіс)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Жаңа саңырауқұлақтар-650 г, өсімдік майы-150 мл, ақжелкен мен аскөк, пияз - 2 бас, шарап - 1/2 кесе, 1/2 лимон қосылған шырын, нан үгіндісі - 1 ас қасық, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Бірдей мөлшердегі сау саңырауқұлақтарды тазалаңыз, аяқтарын сындырыңыз, лимон шырыны қосылған суда жақсылап шайыңыз және ағызыңыз. Саңырауқұлақтардың қақпақтарын майланған пісірме табаққа салыңыз да, ыстық пешке 10-15 минутқа қойыңыз. Саңырауқұлақтардың майдалап туралған және сығылған аяқтарын маймен және майдалап туралған пиязбен қайнатыңыз, суытып, тұз бен бұрыш, нан үгіндісі мен майдалап туралған көкпен араластырыңыз. Саңырауқұлақтардың қақпақтарын дайындалған тартылған етпен толтырыңыз да, науаны қайтадан пешке 20 минутқа қойыңыз. Дайын саңырауқұлақтарды пісіру парағынан алып тастаңыз, ал шарапты қалған саңырауқұлақ шырынына құйыңыз және 5 минут қайнатыңыз. Саңырауқұлақтарды тұздықпен құйып, ыстық немесе суық күйінде беріңіз