Балықтан жасалған паштет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты

Өнімдер балық (көксерке, шортан, албырт) 700 г, балық сорпасы 1/2 кесе, ақ шарап 2 стақан, лавр жапырағы, дәміне қарай тұз, бұрыш. Тартылған ет үшін: балық филесі 500 г, өсімдік майы 1 ас қасық, пияз 1, кілегей 1/2 кесе, бидай наны (қабықсыз) 2 тілім, дәміне қарай тұз, бұрыш.
Сипаттамасы Қатпарлы қамырды дайындаңыз, оны жұқалап жайыңыз да, оны маймен майланған және нан үгіндісіне себілген қалыпқа салыңыз. Балықты кесектерге бөліп, оны майға жартылай дайын болғанға дейін қуырыңыз. Балықты тұз, бұрыш себіңіз, кастрюльге лавр жапырағын, 2 стакан ақ шарапты, 1/2 кесе балық сорпасын, бірнеше тілім лимон қосып, дайын болғанға дейін қақпақпен сөндіріңіз. Фаршты дайындаңыз: пиязды турап, маймен қуырыңыз, ет тартқышқа айналдырылған балықты қосыңыз, бәрін жақсылап қуырыңыз, тұз бен бұрыш қосыңыз. Содан кейін балық пен пиязды сүтке малынған нанмен бірге қайтадан ет тартқыштан өткізіп, қаймақ қосып, жақсылап шайқаңыз. Пішінді салатын қамырдың үстіне тартылған ет пен балықты қабаттарға салыңыз. Төменгі және үстіңгі қабаттар тартылған ет болуы керек. Шатырлардың пішінін сол қамырдан жабыңыз, оны мықтап қысыңыз, шанышқымен тесіктер жасаңыз, жұмыртқамен майлаңыз және пеште пісіріңіз. Паста қызарған кезде және оның қабырғаларынан қалып қою оңай болады - біз оны қалыптан алып тастаймыз, қақпағын кесеміз, тұздықпен толтырамыз, қақпақпен жабамыз және қызмет етеміз. Тұздықты балық бұқтырылған шырынмен бірге дайындаңыз. Ол үшін оны қыздырылған ұнмен (1 ас қасық) дәмдеңіз де, қайнатыңыз.