Тартылған ет қосылған қырыққабат кәстрөлі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер ақ қырыққабат 1 кг, сорпа 2 кесе, сары май 50-70 г, жарма 1/2 кесе, жұмыртқа 2, нан үгіндісі 1/2 кесе, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Тартылған ет үшін: сиыр етінің целлюлозасы 350 г, сары май 20 г, пияз 1, ұн 1 ас қасық, бұрыш, тұз, шөптер. Саңырауқұлақтарды толтыру үшін: кептірілген ақ саңырауқұлақтар немесе жаңа саңырауқұлақтар 5-7, сары май 20 г, пияз 1, ұн 1 ас қасық, бұрыш, тұз, шөптер. Тартылған сәбіз үшін: сәбіз 5-6, қант 1 ас қасық, сары май 50 г. Қырыққабатты аршып, сабағын кесіп, белдеулеріне тураңыз. Ұсақталған қырыққабатты қаз үйіндісіне аласа қабатқа салып, үстіне 2 кесе тұздалған сорпа құйып, май құйып, бетін жауып, жұмсақ болғанша қайнатыңыз. Жарманы бірте-бірте құйып, оны бетіне шашып, қырыққабатты араластырыңыз. Массаны 5-10 минут қайнатыңыз, сәл салқындатыңыз (40-50 С дейін), шикі жұмыртқаны қосып, жақсылап араластырыңыз. Массаның жартысын маймен майланған және нан үгіндісіне себілген пісірме табаққа немесе табаға салыңыз, үстіне тартылған ет қабатын салыңыз, содан кейін қайтадан қырыққабат массасының қабатын салыңыз, бәрін нан үгіндісіне (немесе үгітілген ірімшікке) себіңіз, май себіңіз және пеште пісіріңіз. Бұл тағамға арналған тартылған ет әр түрлі болуы мүмкін. Тартылған ет үшін: сиыр етінің немесе майсыз шошқа етінің етін ұсақтап тураңыз (30-40 г), оларды сары маймен қуырыңыз, сорпаны, хош иісті бұрышты қосып, дайын болғанға дейін қақпақпен қайнатыңыз. Ұн тартқышты дайындаңыз, оны ет бұқтырылған сорпамен араластырыңыз және 20-30 минут қайнатыңыз. Етті ет тартқыштан өткізіп, тұз, бұрыш, қуырылған туралған пияз, туралған ақжелкен, сорпамен сұйылтылған ұн қосып жақсылап араластырыңыз. Саңырауқұлақты тартылған ет үшін: кептірілген саңырауқұлақтарды пісіріп, ұсақтап тураңыз. Сорпаны сүзіп алыңыз, онымен бірге өткен ұнды сұйылтыңыз және 20 - 30 минут қайнатыңыз. Саңырауқұлақтарды табаға қуырыңыз, саңырауқұлақ соусымен араластырыңыз, тұз қосыңыз. Тартылған сәбіз үшін: сәбізді аршып, үккіштен өткізіп, табаға салып, сорпа, май қосып, қақпақ астына бұқтырыңыз. Дайын тартылған етті қант пен тұзбен дәмдеңіз.