Тартылған саңырауқұлақ - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг жаңа саңырауқұлақтар (400 г қайнатылған), 2 - 3 кептірілген саңырауқұлақтар (ақ, болетус), 3 пияз, 1 ас қасық. қаймақ қасық. майлар, тұз, бұрыш, аскөк және ақжелкен - дәміне қарай. Кептірілген саңырауқұлақтарды ұнтақ етіп ұсақтаңыз. Жаңа саңырауқұлақтарды қайнатыңыз, дуршлагқа тастаңыз. Пиязды ұсақтап тураңыз, қызарғанша қуырыңыз, қайнатылған саңырауқұлақтар мен саңырауқұлақ ұнтағын қосыңыз. Ет тартқыштан өткізіңіз. Фаршты ақ тұздықпен сұйылтыңыз. Ақ тұздық: 3 шай қасық ұн, 3 ас қасық. ас қасық май, 1,5 ас қасық. сорпа (саңырауқұлақ сорпасын қолдануға болады.) Ұнды аздап қуырып, сорпамен араластыра отырып, сұйылтыңыз.