Картоп пен саңырауқұлақтармен толтырылған пияз
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 10 ірі пияз, 2 қайнатылған картоп, 2 уыс кептірілген саңырауқұлақ, ұнтақталған қара бұрыш, тұз, 1 шикі жұмыртқа, 100 г май, 1 ас қасық. ұн қасық, 1/2 ас қасық. қаймақ, 2 ас қасық. үгітілген ірімшік, аскөк және ақжелкен қасық. Кептірілген саңырауқұлақтарды жуыңыз, 4 сағатқа жібітіңіз және сол суда пісіріңіз. Суды төгіп тастаңыз, саңырауқұлақтарды ұсақтап тураңыз және пиязбен қуырыңыз. Ұсақталған ет: қайнатылған картопты қуырылған саңырауқұлақтармен және пиязбен езіңіз. Ұнтақталған жұмыртқаны, тұзды, бұрышты, шөптерді қосып жақсылап араластырыңыз. Пияз: қабығы аршылған, тамыр жағынан 1/3 кесілген. Оны 2-3 қабатқа бөліп, үстіңгі жағымен тартылған етпен толтырыңыз. Толтырылған пиязды майланған табаға салыңыз да, үстіне май құйыңыз. Тұмшапешке орташа отта 20 минутқа қойыңыз. Тұздық: пиязды қызартып, ұн қосып, 1 минут қуырыңыз. Ыстық саңырауқұлақ сорпасын құйыңыз, Қайнаған тұздыққа қаймақ, тұз, бұрыш, шөптер қосыңыз. Толтырылған пияздың үстіне тұздықты құйыңыз. Үстіне үгітілген ірімшік себіңіз де, қайтадан пешке бірнеше минутқа қойыңыз. Дайын тағамды табақтарға салыңыз, туралған ақжелкен, аскөк және пияз себіңіз.