Саңырауқұлақ сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Саңырауқұлақтар (табиғи түрде), бірнеше сәбіз, пияз, 4 ас қасық. сары май қасықтары, картоп, бірнеше сорпа текшелері, дәміне қарай тұз, таба, су Сорпа дайын картоп жұмсақ болған кезде қаймаққа жүгіруге болады!! Кәстрөлге су құйыңыз (мен 2 литр қайнатамын) және отқа қойыңыз, оны қыздырыңыз, ал осы уақытта табаны отқа қойыңыз, 2 ас қасық қойыңыз. май қасық және майдалап туралған пиязды қызарғанша қуырыңыз (туралған текшеге себуге болады), қуырылған пиязды бір жағына қойыңыз, сол табаға тағы 2 ас қасық қосыңыз. май қасық және үгітілген сәбізді қуырыңыз, қуырылған сәбізді бір жаққа қойыңыз, сол табада майдалап туралған және табиғи түрде жуылған саңырауқұлақтарды қуырыңыз. Су қайнаған кезде пиязды, сәбізді және саңырауқұлақтарды салып, текшені қосыңыз, баяу отта қайнатыңыз. Ал бұл кезде картопты (шикі) тазалап, жолақтарға кесіңіз (ұсақ емес), жақсылап шайыңыз, картопты қайнаған сорпаға құйыңыз, дәмін татыңыз - егер бірдеңе жетіспесе - қосыңыз (тұз, текше, қант). Сіз сондай-ақ ақжелкен мен аскөк қосуға болады.