Саңырауқұлақ сорпасы.
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты

Өнімдер
Сипаттамасы Автор: Елена Д. Сіз кептірілген саңырауқұлақтардан және жаңа піскендерден жасай аласыз. Сонымен, кептірілген саңырауқұлақтарды (10 дана) 3 сағат бойы суық суға салып қойыңыз. Содан кейін саңырауқұлақтарды аулаңыз, түбіндегі шөгінділерді шайқамас үшін суды абайлап басқа ыдысқа құйыңыз. Саңырауқұлақтарды шайыңыз және суға малынған суда шамамен бір сағат пісіріңіз. Жаңа саңырауқұлақтармен (200 грамм) бәрі оңайырақ: қайнаған суға тастаңыз және шамамен 20 минут пісіріңіз. Осыдан кейін, саңырауқұлақтарды алып тастаңыз, туралған картопты сорпаға салыңыз да, пісіруді жалғастырыңыз. Осы уақытта саңырауқұлақтарды кесіңіз, пияз және сары май қосылған табада қуырыңыз. Картоп дерлік піскен кезде, қуырылған саңырауқұлақтарды сорпаға, тұзға салыңыз. Табаққа жаңа піскен шөптер мен кішкене қаймақ салуға болады. Кейде сорпаға інжу арпасын (оны бөлек қайнату керек немесе алдын ала жібітіп, картопқа саңырауқұлақ сорпасына салып, ұзақ уақыт пісіру керек) немесе күрішті қосады.