Саңырауқұлақтары бар борщ - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты8 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Кептірілген саңырауқұлақтарды суға 1 сағат салып, жақсылап шайып, қайтадан салқын сумен жауып, 1-2 сағатқа қалдырыңыз. Жұмсақ болғанша сол суда пісіріңіз. Қайнаған кезде тұз қосыңыз. Қайнатылған саңырауқұлақтарды ұсақтап тураңыз, сорпаны сүзіңіз. Ерітілген немесе өсімдік майын, туралған саңырауқұлақтарды, пиязды, қызылшаны, сәбізді, тамырларды, ақжелкенді алюминий кастрюл-люге салып, аздап тұздап, дәмдеуіштерге себіңіз де, қақпақпен мықтап жабыңыз., қатты отқа қойып, 8 минут өткізіңіз. Бір мезгілде саңырауқұлақ сорпасын отқа салыңыз (бір порцияға 350 гр. есебінен). Пісірудің 8 -ші минутында көкөністердің үстіне саңырауқұлақ сорпасын құйып, оларды қайнаған сорпаға құйыңыз, туралған қырыққабат пен қызанақ пюресін, дәміне қарай тұз қосып, лавр жапырағы мен дәмдеуіштерді салыңыз. Барлығын бірге тағы 1-2 минут қайнатыңыз. Борщ қосылған табақтарға қызмет еткен кезде саңырауқұлақтарды, ақжелкен мен аскөкті салыңыз.