Саңырауқұлақтар қосылған қырыққабат сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер Қажет: 12 дана. кептірілген порчини саңырауқұлақтары (немесе болетус), 500 - 600 г қырыққабат, 2 орташа сәбіз, 2 ақжелкен тамыры, 2 пияз, 2 ас қасық. томат пюресі қасықтары, 0,3 кесе өсімдік майы, шөптер шоғыры - ақжелкен мен аскөк, 1 ақжелкен тамыры, 7 картоп, 3 лавр жапырағы, 15-20 бұршақ қара бұрыш, тұз, 1 ас қасық. қасық ұн. Дайындау.
Сипаттамасы Бір күн бұрын суланған саңырауқұлақтарды 3 литр суық сумен толтырып, отқа салыңыз. Сорпа қайнап жатқанда, көкөністерді аршып, турап, табаға салыңыз (суық суға құйылуы тиіс картоптан басқа), маймен дәмдеңіз және 10-15 минут қайнатыңыз. Содан кейін көкөністерге томат пюресі мен ұнды қосып, тағы 5 минут қайнатыңыз. Саңырауқұлақ сорпасына шырыннан сығылған лавр жапырағы, бұрыш және қырыққабат қырыққабатын салыңыз. 15 минуттан кейін қайнаған сорпаға буға пісірілген көкөністер мен картопты қосыңыз. Енді қырыққабат сорпасын картоп дайын болғанға дейін қайнату керек. Қырыққабат сорпасын дайын болғаннан кейін ғана тұздау керек. Дайын қырыққабат сорпасына аздап тұзбен езілген 2-3 түйір сарымсақ қосыңыз (қажет болса). Майдалап туралған аскөк пен ақжелкен тікелей табаққа салынады.