Басы бар қырыққабат сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер головизна 500-600 г, ашытылған қырыққабат 500 г, орташа сәбіз 2, ақжелкен 2 тамыр, томат пюресі 1 ас қасық, аспаздық май 2 ас қасық, бидай ұны 1 ас қасық, ақжелкен немесе аскөк (шөптер шоғыры), су 2 л.
Сипаттамасы Бекіре тұқымдас балықтардың басынан желбезектерін, көздерін алып тастап, 4 бөлікке бөліңіз. Қайнаған сумен күйдіріңіз, шайыңыз, суық сумен жабыңыз және қайнатыңыз, отты азайтыңыз, 1 сағат қайнатыңыз.Сорпаның бетінде пайда болған көбікті алып тастаңыз, әр жолы қасық суық су қосыңыз. Пісіру аяқталғаннан кейін бас бөліктерін абайлап алып тастаңыз, целлюлозаны шеміршектен бөліп алыңыз, шеміршекті қайтадан сумен жауып, жұмсарғанша пісіріңіз. Алынған сорпаны сүзіп алыңыз. Әрі қарай, қырыққабат сорпасын қырыққабаттан жасалған ет сорпасы сияқты пісіріңіз. Табаққа қайнатылған бас кесектерін, шеміршектерді салыңыз, үстіне қырыққабат сорпасын құйыңыз, қаймақ, ақжелкен немесе аскөк түбін қосыңыз.