Бурботтан жасалған құлақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер бурбот 1(500-600 г) жақсырақ сүтпен, ұн 2-4 ас қасық, жұмыртқа 1, пияз 2, бұрыш 5-7 бұршақ, лавр жапырағы, сәбіз 1, ақжелкен 1 тамыр, ұнтақталған бұрыш, каперс 1 ас қасық, май ас қасық, зәйтүн 10, лимон 1/2, су 2 л.
Сипаттамасы Балықты ішектен шығарыңыз (сүт пен бауырды бір жаққа қойыңыз), жібітіңіз және одан теріні абайлап алыңыз. Сүйектерді, целлюлозаны алып тастаңыз және оны табаққа салыңыз. Бурботтың басын, сүйектерін, құйрығын және қанаттарын кастрюльге салыңыз, суық сумен жауып, қайнатыңыз және 15- 20 минут қайнатыңыз, пияз, лавр жапырағы, бұрыш (бұршақ). сәбіз мен ақжелкеннің майдалап туралған тамырларымен. Содан кейін хоро- шо сорпасын басқа кастрюльге құйыңыз. Бурбот целлюлозасын ет тартқыштан өткізіңіз. Ұнмен, шикі жұмыртқамен, тұзбен, бұрышпен араластырыңыз. Қалың пластикалық масса алу керек. Осы массадан қалыңдығы 3 см роликті орап, оны қайнаған сорпаға 5 минутқа түсіріңіз. Саңылаулы қасықпен алыңыз, суытыңыз және тілімдерге кесіңіз. Буллада сүтті, бурбот бауырын төмендетіп, оларды пісіріңіз. Дайын болғанға дейін 3 минут бұрын балық целлюлозасынан жасалған кружкаларды, қасық каперс пен майды кастрюльге салыңыз. Құлақтары бар табаққа қара зәйтүн, лимон тілімін салыңыз.