Үйдегі борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер ірі қызылша 2, ақ қырыққабат немесе маринадталған 200 - 250 г, сәбіз 1-2, ақжелкен1 тамыр, пияз 1-2, томат пюресі 1 ас қасық немесе 2 жаңа піскен қызанақ, май (жақсырақ шошқа майы) 2 ас қасық, бекон 100 г, қант 1 ас қасық, сірке суы 3% 1 ас қасық, дәміне қарай тұз, ет сорпасы немесе су 1 1/2 - 2 л, ақжелкен немесе аскөк, қаймақ 1/2 кесе.
Сипаттамасы Қайнаған сорпаға немесе суға туралған жаңа қырыққабатты қайнаған сорпаға немесе суға салып, 10-15 минут пісіріңіз. Қызылшаны көкөністермен, пюре қызанақпен, қантпен, сірке суымен сөндіріңіз немесе құтқарыңыз, сорпаға салыңыз және дайын болғанға дейін пісіріңіз. Пісіру аяқталғанға дейін 5 минут бұрын борщты сарымсақпен дәмдеңіз, шошқа майымен және бекон майымен езіңіз. Егер қырыққабат ашытылған болса, оны бұқтырып, қызылшамен бірге борщқа салады. Пісіру аяқталғанға дейін 5-7 минут бұрын борщты сорпамен сұйылтылған ұн пастасымен (1 ас қасық ұн) дәмдеуге болады. Бұл борщты қоюлатады. Қаймақ, ақжелкен немесе аскөк борщ қосылған табаққа салыңыз. Қаласаңыз, борщты картоппен бірге пісіруге болады. Бұл жағдайда екі картоп текшелерге кесіліп, қырыққабатпен бірге борщқа салынады.