Құрама борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер сиыр еті 200 г, ветчина 100 г, қаз 200 г, жаңа қырыққабат 200 - 250 г, қызылша 2 орташа қызылша, ұн 1 ас қасық, пияз 1, қаймақ 1/2 кесе, сары май 1 ас қасық.
Сипаттамасы Ет өнімдерін кастрюльге салыңыз да, олардың көлемі мяса екі есе көп болатындай етіп сумен жабыңыз. Кәстрөлді отқа қойып, жартылай дайын болғанға дейін пісіріңіз. Қызылшаны ұсақтап тураңыз немесе ірі үккіште үккіштен өткізіп, сары майға толығымен жұмсарғанша қуырыңыз. Қуыруды аяқтамас бұрын қызылшаға пиязды және сорпамен араластырылған қасық ұнды қосып, жақсылап араластырып, қыздырыңыз. Қайнаған сорпаға ірі туралған қырыққабатты салыңыз, 10-15 минуттан кейін қызылша қосып, өнімдер толығымен жұмсарғанша пісіріңіз. Пісіру аяқталғанға дейін қаймақты борщқа салуға болады