Сәбіз езбесі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер сәбіз 500-600 г, сары май 30 г, қою сүт тұздығы 1 стакан немесе қаймақ тұздығы, дәміне қарай тұз. Крутондар үшін: бидай наны 4 -6 тілім, сүт 1/2 кесе, жұмыртқа 1, қант 1 шай қасық, сары май 20-30 г.
Сипаттамасы Сәбізді тазалаңыз, жуыңыз, кез келген пішіндегі кесектерге кесіңіз, кастрюльге салыңыз, тұздықты, тұзды құйыңыз және толық жұмсарғанша баяу отта қалдырыңыз. Сәбізді ұсақтағышпен ұсақтаңыз, табақтарға салыңыз, пышақтың немесе қасықтың ұшымен сурет салыңыз. Тостағандарды тәрелкенің шеттеріне әдемі етіп орналастырыңыз. Майдың бөліктерін үстіне қойыңыз. Қаймаққа бөлек қызмет етіңіз. Крутондарды келесідей етіп дайындаңыз: бидай нанының кесектерін (жақсырақ ескірген) әртүрлі пішіндерге кесіңіз (бұйра ойықты пайдаланып). Шикі жұмыртқаларды табаққа салыңыз, сүт, тұз қосып, жақсылап араластырыңыз. Нанды осы қоспаға орап, маймен жақсылап қыздырылған табада қуырыңыз. Бұл тағамды қызылшадан да дайындауға болады.