Сәбіз пюресі сорпасы - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Ет немесе сүйек сорпасы - 350 г, сәбіз - 160 г, күріш (сорпа мен гарнирге арналған) - 40 г, сары май - 10 г, сүт - 100 г немесе. кілегей - 73 г, жұмыртқа (сарысы) - 1/8 дана.
Сипаттамасы Сәбізді қолмен немесе машинамен жұқа табақтарға кесіңіз, тұз себіңіз және 5-6 минут бойы маймен аздап құтқарыңыз, содан кейін ыстық сорпаны (250 г) құйыңыз, жуылған күрішті (25 г) қосыңыз және баяу отта пісіріңіз. 40- 45 минут. Дайын болған кезде массаны сүртіңіз, алынған пюрені сорпамен пюре сорпасының консистенциясына дейін сұйылтыңыз, қайнатыңыз және дәміне қарай сорпаны маймен дәмдеңіз. Гарнирге күрішті сорпада қайнатыңыз. Қызмет көрсету кезінде күрішті сорпа ыдысына салыңыз немесе сорпаға кішкене кептірілген крутондарды салыңыз.