Савой қырыққабатының пюресі сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ет сорпасы - 250 г, савой қырыққабаты - 160 г, сары май - 20 г, ұн - 20 г, сүт - 150 г.Савой қырыққабатын ұсақтап турап, күйдіріп, маймен (8-10 г) және сорпамен 15-20 минут қайнатыңыз, содан кейін араластырыңыз. пісірілген ақ тұздықпен және жұмсақ қайнатылғанға дейін жұмсақ қайнатыңыз. Массаны сүртіңіз, сорпамен сорпаның қалыпты консистенциясына дейін сұйылтыңыз, қайнатыңыз және оттан алыңыз, дәміне қарай май, сүт немесе кілегей қосыңыз. Сорпаны кішкене крутондармен бірге ұсыныңыз. Савой қырыққабатының пюресі сорпасын кілегейлі сорпа ретінде дайындауға болады (Сүтте).