Артишок пюресі сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Артишок - 2 дана., қайнатылған тауық еті (Филе) - 15 г, жасыл бұршақ - 25 г, шпинат - 20 г, май - 20 г, ұн - 20 г, жұмыртқа - 1/4 дана., кілегей - 50 г, лимон - 1/6 дана. Артишоктарды өңдеңіз, түбін бөліңіз. Артишоктың түбін лимон шырынын себіңіз де, май мен сорпамен қайнатыңыз. Бөлек, кастрюльде ұнды ағызып, тауық сорпасында ақ тұздықты дайындаңыз. Тұздыққа жасыл бұршақ, бұқтырылған артишок түбін қосып, баяу отта 15-20 минут қайнатыңыз. Массаны електен сүртіп, қайтадан қайнатыңыз, сорпамен сұйылтыңыз және жұмыртқаның сарысы мен кілегей қоспасымен дәмдеңіз. Қызмет көрсету кезінде сорпаға текшелеп туралған қайнатылған тауық еті мен қайнатылған шпинаттың туралған жапырақтарын салыңыз.