Жүгеріден жасалған кілегейлі сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сүт - 250 г, сорпа - 150 г, жүгері (Жас піскен дәндер) - 240 г, пияз - 20 г, балдыркөк бұтақтары - 10 г, ұн - 10 г, май - 10 г, бидай наны - 30 г немесе жүгері үлпектері - 15 г. Пиязды ұсақтап тураңыз, маймен аздап құтқарыңыз, содан кейін жуылған жүгері дәндерін, балдыркөк, аздап тұз қосыңыз, ыдыстарды қақпақпен жауып, 30-40 минутқа қалдырыңыз. Сүт тұздығын бөлек дайындаңыз. Үгітілген жүгеріні сүзілген тұздықпен біріктіріп, сорпамен немесе сорпамен қажетті консистенцияға дейін сұйылтып, қайнатыңыз. Сорпаны жоғарыда айтылғандай дәмдеңіз. Сорпаны жүгері үлпектерімен немесе кішкене крутондармен бірге беріңіз. Жүгеріден жасалған кілегейлі сорпаны ақ тұздықта пюре сорпасы ретінде дайындауға болады.