Сүттей піскен жүгеріден жасалған сорпа-пюре
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Жүгері (Дәндер) - 80 г, сәбіз - 10 г, ақжелкен мен балдыркөк - 10 г, пияз - 10 г, май - 10 г, ұн - 10 г, сүт - 75 г, жұмыртқа (Сарысы) - 1/8 дана., крутондар - 18 г немесе жүгері үлпектері - 15 г. Пиязды және тамырларды ұсақтап турап, аздап құтқарыңыз, қайнатылған жүгеріні салыңыз, аздап сорпа немесе су құйыңыз да, 10-15 минут қайнатыңыз. Содан кейін барлығын електен сүртіңіз. Тазартылған жүгеріні ақ тұздықпен дәмдеңіз және 10-15 минут қайнатыңыз. Сорпаны електен ағызып, қайнатыңыз және жұмыртқаның сарысы мен сүт қоспасымен дәмдеңіз. Сары майды, тұзды салып, біртекті масса пайда болғанша араластырыңыз. Бидай нанынан жасалған крутондармен немесе жүгері үлпектерімен бірге қызмет етіңіз.