Пияз және қызанақ пюресі сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Пияз - 40 г, томат пастасы - 25 г, ұн - 12 г, май - 15 г, қызанақ - 50 г немесе күріш - 10 г, кілегей - 50 г. Пиязды (Тәтті) майға салып, томат пастасын немесе томат пюресін қосып, барлығын бірге бірнеше минут қайнатыңыз, содан кейін ақ тұздықпен біріктіріп, баяу отта 15-20 минут қайнатыңыз. Пісірудің соңында массаны електен сүртіңіз, қайтадан қайнатыңыз, сорпаны қажетті консистенцияға дейін қосыңыз. Сорпаны май мен кілегеймен дәмдеңіз. Сорпа салынған табаққа терісі мен тұқымы жоқ, кішкене кесектерге кесілген және маймен бұқтырылған жаңа піскен қызанақты немесе қайнатылған күрішті салыңыз.