Інжу арпадан жасалған сорпа пюресі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Інжу арпа жармасы - 40 г, сары май - 10 г, сүт - 75 г, жұмыртқа (сарысы) - 1/8 дана, крутон - 18 г.Жуылған жарманы сорпамен (1 кг жармаға 5 л сорпа) құйып, баяу отта 2-3 сағат пісіріңіз. . Пісірілген жарманы сорпамен бірге сүртіңіз (Інжу арпасынан тазартылмаған қалдықтарды алып тастаңыз), сорпамен қажетті консистенцияға дейін сұйылтыңыз және қайнатыңыз. Сорпаны жұмыртқаның сарысы мен сүт қоспасымен, сары май кесектерімен дәмдеңіз. Сорпаны крутондармен бірге ұсыныңыз. Сонымен қатар, гарнир ретінде қайнатылған інжу арпасын пайдалануға болады. Бұл сорпаны сүтте де дайындауға болады (Кілегейлі сорпа).