Сүтті інжу арпа сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сүт - 350 г, су - 120 г, інжу арпа жармасы - 40 г, сары май - 5 г, қант - 5 г.Жуылған інжу арпасын қайнаған суға құйыңыз (жарманың бір бөлігіне судың үш бөлігі мөлшерінде), ыдыстарды қақпақпен жабыңыз және су моншасында 40-45 минут пісіріңіз немесе пештің шетіне қойыңыз. Дайындалған інжу арпасын ыстық сүтпен біріктіріп, тұз, қант қосып, баяу отта 20-30 минут қайнатыңыз. Сорпаны сары маймен бірге ұсыныңыз.