Салат сорпасының кремі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сүт - 250 г, сорпа немесе қайнатпа - 150 г, жасыл салат - 125 г, ұн - 20 г, сары май - 15 г, шөптер - 2 г, бидай наны - 30 г, кілегей - 50 г. Жасыл салат жапырақтарын бір минут қайнатыңыз, қабығын аршыңыз, үстіне суық су құйыңыз, суды ағызып, маймен аздап құтқарыңыз, содан кейін сүт соусымен біріктіріп, баяу отта 15-20 минут қайнатыңыз, содан кейін пюрені сорпамен немесе сорпамен қажетті мөлшерге дейін езіңіз, сұйылтыңыз консистенциясы, қайнатыңыз және дәміне қарай сорпаны кілегей мен маймен дәмдеңіз. Гарнир үшін жасыл ақжелкеннің жапырақтарын (2 г) күйдіріп, сорпаға қосыңыз. Крутондарға бөлек қызмет етіңіз.