Орал окрошкасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Квас - 200 г, картоп - 50 г, ашытылған қырыққабат - 30 г, сәбіз - 20 г, жасыл пияз - 30 г, шалғам - 20 г, жаңа піскен қияр - 30 г, жұмыртқа -1 дана., дәміне қарай қант, тұз, қыша, аскөк.
Сипаттамасы Картопты, сәбізді қайнатыңыз, тазалаңыз, кішкене текшелерге кесіңіз. Шалғам мен жаңа піскен қиярды да текшелерге кесіңіз. Ашытылған қырыққабатты сұрыптап, ұсақтап тураңыз. Дайындалған көкөністерді кастрюльге салыңыз, қантсыз квас, туралған жұмыртқаның ағын қосыңыз. Сарысын табаққа салыңыз, қант, тұз, қыша қосып жақсылап араластырыңыз, кваспен сұйылтыңыз, қалған өнімдермен біріктіріңіз. Қаймақ салып, аскөк себіңіз, қызмет етіңіз.