Ұлулар мен саңырауқұлақтардан жасалған крокеттер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 2 кг ұлулар, 150 г сары май, 20 г пияз, 150 г саңырауқұлақтар, 5 г қара бұрыш, 2 кесе ақ тұздық, 1/2 кесе сүт, 5 жұмыртқа, 150 г ұн, 150 г ақ нан үгіндісі, 30 г ақжелкен, 250 г татар соусы.
Сипаттамасы Ұлуларды қайнатыңыз, тазалаңыз, текшелерге кесіңіз. Майға пиязды, жаңа піскен немесе консервіленген саңырауқұлақтар мен ұлуларды, тұз бен бұрышты қуырыңыз. Ұлулар қайнатылған сүт пен суға ақ тұздықты дайындаңыз. Араластыра отырып, жұмыртқаның сарысын, саңырауқұлақтар мен ұлуларды қосыңыз. Крокеттерді араластырыңыз, салқындатыңыз және кесіңіз. Ұнтақталған жұмыртқаға салып, ақ нанның үгіндісіне салып, терең қуырыңыз. Құтқарылған ақжелкеннің үстіне құйыңыз. Гарнир - ыстық татар тұздығы