Толтырылған тауық еті 2-нұсқа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер орташа мөлшердегі тауық еті тауық еті, дәміне қарай тұз, бұрыш, қаймақ 1/2 кесе, сары май 150 г, картоп 5-6. Тартылған ет үшін: сиыр еті 350 г, сәбіз 2, маринадталған саңырауқұлақтар 200 г, нан үгіндісі 150 г, кілегей 1/2 кесе, тұз, ұнтақталған бұрыш, дәміне қарай.
Сипаттамасы Дайындалған тауықты тұз бен қаймақпен сүртіңіз. Фаршты дайындаңыз: сиыр етін ет тартқыштан өткізіп, сәбізді ұсақ үккіштен өткізіп, оған крекер, кілегей, тұз, бұрыш, майдалап туралған саңырауқұлақтар қосыңыз - бәрін жақсылап араластырыңыз. Тауықты толтырып, оны тігіп, бетін төмен қаратып, еріген сары маймен пісіру парағына салыңыз. Тауықтың құлап кетуіне жол бермеу үшін оны екіге бөлінген картоппен жабыңыз. Тұмшапеште тауықты әдеттегідей қуырыңыз, үстіне бөлінген шырындарды құйыңыз. Дайын тауықты жіптер мен тартылған етден босатыңыз, табаққа салыңыз. Оны пісірілген картоп пен тартылған етпен жабыңыз, ол қуырылған шырынның үстіне құйыңыз.