Тауық кеспесі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер үй кеспесі 300 г, тауық еті, сәбіз 2, ақжелкен 1 тамыр, су 2 л, лавр жапырағы, аскөк немесе ақжелкен шоғыры, бұрыш (бұршақ), дәміне қарай тұз. Кеспе үшін: ұн 200 г, су 1/2 кесе, жұмыртқа 3-4, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Кеспе дайындаңыз. Ол үшін ұнды үстелге слайдпен құйып, үстіне тесік жасап, жұмыртқаны сол жерге құйып, тұз, сумен езіп, қатты қамыр илейміз. Қамырды тексеріп, илектеу түйреуішпен өте жұқа (қағаз тәрізді) жайыңыз. Жайылған кезде қамырды мезгіл-мезгіл ұнмен тозаңдандырыңыз. Қамырды ені 5-6 см таспаларға кесіңіз де, ұн себілген таспаларды бірінің үстіне бірін бүктеңіз. Таспаларды мүмкіндігінше көлденеңінен кесіп, лап-шуды ұсақтаңыз. Кеспені үстелдің үстінен шайқаңыз, сонда әрбір "кеспе" екіншісінен бөлініп, құрғатыңыз. Осыдан кейін кеспе сорпаны толтыруға дайын болады. Дайындалған тауықты кастрюльге салыңыз, үстіне су құйыңыз, туралған сәбіз мен ақжелкенді, тұзды, бірнеше қара бұрыш бұршағын қосып, дайын болғанға дейін пісіріңіз. Пісірудің аяқталуына 10 минут қалғанда лавр жапырағын салыңыз. Пісірілген тауықты алып тастаңыз, сорпаны сүзіңіз, қайнатыңыз, оған кеспе құйыңыз. Кеспе қалқып шыққанша баяу отта пісіріңіз. Кеспені тауық ұнтағымен де қайнатады. Тауықты кесектерге кесіңіз және кеспемен бірге қызмет етіңіз. Табаққа туралған аскөк немесе ақжелкенді салыңыз.