Асшаян қосылған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер асшаяндар 200 г пісірілген ет, сәбіз 1, гүлді қырыққабат 500 г, ақжелкен 1 тамыр, май 1 қасық, кішкене пияз, аскөк немесе ақжелкен шоғыры, дәміне қарай тұз, су 1 1/2 л.
Сипаттамасы Туралған сәбізді, ақжелкенді, пиязды майға аздап қуырыңыз. Қуырылған көкөністерді қайнаған суға салып, 10-15 минут қайнатыңыз. Дайындалған кішкене қырыққабат гүлшоғырын қосып, дайын болғанға дейін пісіріңіз. Пісіру аяқталғанға дейін сорпаны тұздап, асшаяндардың жаңа піскен етіне батырыңыз. Сорпа салынған табаққа ұсақ туралған жасыл ақжелкен немесе аскөк салыңыз.