Пісірілген алабұға
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер өзен алабұғасы 500-600 г, сәбіз 1, пияз 1, 3% сірке суы 1/3 кесе, ақжелкен 1-2 тамыр, лавр жапырағы, тұз, бұрыш дәміне қарай, лимон 1, сары май 1/3 кесе, картоп бірнеше дана, ақжелкен 2 шоқ.
Сипаттамасы Суды туралған сәбіз, пияз, ақжелкен, бұрыш және лавр жапырақтарымен бірге қайнатыңыз. Алабұғаны тазалаңыз, ішін тазалаңыз, жуыңыз, дайындалған сорпаға салыңыз, сірке суын, тұзды қосып, дайын болғанға дейін 10-15 минут қайнатыңыз. Балықты сорпадан абайлап алыңыз, теріні тазалаңыз және алдын ала қыздырылған ыдысқа салыңыз, лимон шырынын себіңіз. Алабұғаларды ақжелкен мен лимонның тілімдерімен жабыңыз. Тұздықтағы қайықта еріген сары майды бөлек табаққа салыңыз - ұсақ туралған ақжелкенге себілген ыстық қайнатылған картоп.