Шошқа майы мен картоп қосылған бұқтырылған алабұға
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты35 минут
Өнімдер 8-10 ұсақ алабұға, 150 г бекон, 6 картоп түйнегі, 3 пияз, 1 стакан қаймақ, 2 ас қасық май, тұз, бұрыш, лавр жапырағы, аскөк.
Сипаттамасы Ұсақ алабұғаларды қабыршақтардан тазалаңыз, желбезектері мен ішектерін алып тастаңыз, бастарын қалдырыңыз, суық суға жақсылап жуыңыз. Қуыруға арналған табаның түбін маймен майлаңыз, үстіне тілімдерге кесілген шикі картоп қабатын салыңыз, үстіне алабұға қабатын салыңыз, қаймақпен майлаңыз, тұздалған пияз, тұз, бұрыш, туралған көк себіңіз, 2 - 3 лавр жапырағын салыңыз. , бекон кесектеріне себіңіз. Содан кейін сол әрекетті қайталаңыз. Барлығын қаймақпен жауып, пеште дайын болғанға дейін қайнатыңыз (30 - 35 минут). Алабұғаларға картоппен бірге қызмет етіңіз, олар бұқтырылған тұздықты құйыңыз, туралған аскөк себіңіз.