Венгр стиліндегі картоп
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты120 минут
Өнімдер 8 орташа картоп, 6 жұмыртқа, 400 гр. қаймақ, 2 пияз, өсімдік майы немесе май, 1 шай қасық. паприка, қара бұрыш және тұз (дәміне қарай).
Сипаттамасы Картопты қабығында қайнатыңыз (дайын болғанға дейін) және жұмыртқаны қатты қайнатыңыз. Содан кейін пиязды қуырыңыз (ыдыс дайындалатын кастрюльде), соңында паприка қосыңыз. Картоп пен жұмыртқаны аршып, дөңгелек тілімдерге бөліп, қуырылған пияздың үстіне картоптың бір қабатын салып, қаймақпен, тұз бен бұрышпен майлаңыз. Үстіне жұмыртқа қабатын салып, қаймақпен, тұзбен, бұрышпен майлап, картоп қабатымен жауып, үстіне қаймақ құйыңыз. Кәстрөлді қақпақпен жауып, баяу отта шамамен 1,5 сағат қайнатыңыз. Неше порцияға арналған: 4. Пісіру уақыты 120 мин.