Қызанақ қосылған картоп кәстрөлі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер 600 г картоп, 2 пияз, 500 г қызанақ, 400 г филе, 1-2 ас қасық.л май, 1/2 шай қасық. тұз, бір шымшым қара бұрыш, 1/2 шай қасық. құрғақ тимьян, 50 г үгітілген Гуда ірімшігі, 1/2 кесе қаймақ, қалыпқа арналған май.
Сипаттамасы Картопты, пиязды және қызанақты тілімдерге кесіңіз. Фаршты 5-6 жұқа тілімдерге бөліңіз. Пешті 2000С дейін қыздырыңыз. Филе кесектерін әр жағынан екі минут бойы жақсылап қуырыңыз, алыңыз, содан кейін тұз бен бұрыш қосыңыз. Кәстрөлді маймен майлаңыз, картоп қабатын салыңыз, филе салыңыз, қалған майды құйыңыз, содан кейін қайтадан картоп, қызанақ және пиязды құйыңыз. Үстіне тұз, бұрыш және тимьян себіңіз. Жұмыртқаны ірімшікпен араластырып, кастрюльге құйыңыз. Тұмшапеште 15 минут пісіріңіз. Кәстрөлмен кез-келген салатты беруге болады. Пісіру уақыты 15 мин.