Көкөністер мен қыша тұздығы қосылған балық филесі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Балық филесі (көксерке, табан, табан, хек) - 1 кг, картоп - 300 г, сәбіз - 300 г, жасыл бұршақ - 100 г, жасыл бұршақ -150 г, гүлденген 5 цуккини, 2 тәтті бұрыш, қызанақ - 250 г, пияз - 1 бас, қыша - 1 шай қасық, өсімдік майы - 100 мл, ақжелкен, шарап сірке суы, бұрыш және дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Теріден тазартылған балық филесін тілімдерге кесіңіз, әр тілімді ағаш үшкір таяқшалармен түйреп, орамға айналдырыңыз. Тұзды суға майдалап туралған пиязды және сәбіз тілімдерін қайнатыңыз. Сәбіз дерлік дайын болғанда, туралған картопты қосыңыз, ал картоп дерлік дайын болғанда, балық орамдарын салып, тағы 15-20 минут пісіріңіз. Дайын балықты оттан алып, суытыңыз. Бөлек, жасыл бұршақты, жасыл бұршақты және цуккиниді тұзды қайнаған суға қайнатыңыз, елекке тастаңыз және суытыңыз. Жуылған қызанақ пен бұрышты ұсақтап тураңыз. Салқындатылған балық филесін таяқшаларды алып тастап, терең табаққа салыңыз, дайын көкөністерді, туралған қызанақ пен бұрышты шеттеріне әдемі түрлі-түсті ою-өрнектермен орналастырыңыз. Сірке суы, өсімдік майы, майдалап туралған шөптер мен балық сорпасы қосылған қыша таңғышын дайындаңыз. Табаққа салынған балық филесін көкөністермен дәмдеңіз.