Көкөністер қосылған шошқа еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты45 минут
Өнімдер Шошқа етінің целлюлозасы - 750 г, өсімдік майы - 200 мл, пияз - 2 бас, сәбіз-200 г, балдыркөк-200 г, картоп - 500 г, ақ қырыққабат - 1/4 бас қырыққабат, 1 кішкене баклажан, 1 тәтті бұрыш, сарымсақ - 5 қалампыр, жаңа цуккини (гүлденген)-2 дана, жасыл бұршақ - 150 г, жасыл бұршақ (лима) - 150 г, томат пастасы - 2 ас қасық, жаңа піскен қызанақ-5 дана, шарап -1/2 кесе, жасыл ақжелкен мен аскөк, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Етті тең бөліктерге бөліп, жуыңыз, құрғатыңыз, тұздап, майға (100 мл) қуырыңыз да, басқа ыдысқа салыңыз. Қалған майға майдалап туралған пиязды томат пастасымен құтқарып, үстіне жылы су құйып, араластырып, етке, тұз бен бұрышқа құйып, орташа отта пісіріңіз. Тазартылған сәбіз мен балдыркөкті текшелерге бөліп, маймен және сумен қайнатыңыз. Сары маймен майланған пісірме табаққа кезекпен туралған қырыққабат, баклажан, цуккини, тәтті бұрыш, тұз, бұрыш салып, сарымсақ қосып, науаны пешке салыңыз. Бұршақ пен жасыл бұршақты тұзды қайнаған суға салып қайнатыңыз. Бұқтырылған көкөністерді, туралған картопты, пеште пісірілген қырыққабатты, баклажанды, цуккиниді, бұрышты және ең соңында бұршақ пен бұршақты ет қосылған кастрюльге салыңыз. бұршақ, тұз, бұрыш, үстіне туралған қызанақ пен майдалап туралған көк салып, шарапқа себіңіз де, кастрюльді пешке 45 минутқа қойыңыз. Майдалап туралған ақжелкен мен аскөк себілген үстелге қызмет етіңіз.