Қаймақ қосылған бұзау етінен жасалған зразалар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Ет (шұңқыр) - 750 г, күріш-150 г, жаңа саңырауқұлақтар-125 г, жасыл бұршақ-100 г, өсімдік майы-150 мл, пияз - 1 бас, 2 жұмыртқа, қаймақ - 200 мл, ұн - 50 г, сүйек сорпасы- 0,5л, картоп-10 дана, ақ шарап - 1/2 кесе, дәміне қарай ақжелкен, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы Етті пленкалардан тазалаңыз, жуыңыз, 5 тең тілімге кесіңіз және оларды жұқа етіп ұрыңыз. Салманы дайындаңыз: өсімдік майының жартысын қыздырып, оған майдалап туралған пиязды салып, майдалап туралған саңырауқұлақтар мен күрішті салып, 10 минут қуырып, сүйек сорпасын, тұзды, бұрышты құйып, пешке 20 минутқа қойыңыз. . Салқындатылған саңырауқұлақтар мен күрішті жұмыртқа мен майдалап туралған көкпен жақсылап араластырыңыз. Фаршты пісірілген ет кесектеріне салыңыз, оларды орамға ораңыз, жіппен байлаңыз, қыздырылған маймен науаға салыңыз да, пеште қызартыңыз (30 минут ішінде). Қаймақты ұн мен шараппен араластырып, зразаның үстіне құйып, пеште тағы 10 минутқа қалдырыңыз. Жуылған және тазартылған картопты қайнаған тұзды суға салып пісіріңіз. Жасыл бұршақты бөлек қайнатыңыз. Зразаларға (бұрылыстарды алып тастағаннан кейін) қайнатылған картоп пен жасыл бұршақпен бірге қызмет етіңіз.