Саңырауқұлақтары бар шошқа етінен жасалған зразалар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Шошқа еті (ветчина) - 750 г, пияз - 125 г, саңырауқұлақтар - 500 г, өсімдік майы - 100 мл, қаймақ - 200 мл, май - 50 г, ұн - 50 г, 1 жұмыртқа, нан үгіндісі - 25 г, ұнтақталған қызыл бұрыш-1/2 шай қасық, дәміне қарай ақжелкен, тұз және бұрыш, Етті 10 тең тілімге бөліп, шницель сияқты ұрып тастаңыз. Майдалап туралған пиязды майға салып, майдалап туралған және сығылған саңырауқұлақтарды қосып, сұйықтық қайнағанша қайнатыңыз. Салқындатыңыз, майдалап туралған жасыл ақжелкен мен аскөк, жұмыртқа, бұрыш және тұз қосыңыз, жақсылап араластырыңыз. Толтырманы ет тілімдеріне салыңыз, оларды орамға айналдырыңыз, етті ұшынан ақырын дәмдеңіз, қыздырылған майы бар кастрюльге салыңыз да, пешке 30 минутқа қойыңыз. Сонымен қатар, қаймақ тұздығын дайындаңыз: сорпаны қайнатыңыз (2 кесе) және ұнды маймен араластырыңыз, кесектер пайда болмас үшін үнемі араластырыңыз. 20 минут пісіріңіз, содан кейін қаймақ құйып, тағы 10 минут қайнатыңыз. Бұл тұздықты зразаға саңырауқұлақтармен сүзіп, пеште тағы 20 минуттай пісіріңіз. Зразаларға күріш гарнирімен бірге қызмет етіңіз.