Эстрагон қосылған ащы тұздық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты8 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ақ тұздық - 800 г, 9% сірке суы - 100 г, жұмыртқа (сарысы) - 4 дана., май - 140 г, эстрагон - 20 г, пияз - 50 г, ақжелкен - 20 г, бұрыш бұршағы - 1 г Майдалап туралған пияз мен ақжелкен, ірі ұсақталған бұрыш бұршағы, эстрагон сабағын сірке суымен құйып, қақпақпен жабылған ыдыста 8-10 минут қайнатыңыз. Осыдан кейін ақ тұздықты құйып, тағы 5-10 минут пісіруді жалғастырыңыз. Содан кейін тұздықты 70 С-қа дейін салқындатыңыз, бұрын маймен қайнатылған жұмыртқаның сарысын, сондай-ақ лимон шырыны қосылған жұмыртқа майы тұздығын (голландза) қосыңыз, араластырыңыз, тұздап, сүзгіден өткізіңіз. Тұздық қуырылған ет тағамдарымен, сондай-ақ қуырылған бұзау бүйректерімен бірге беріледі.