"Ақ шарап" тұздығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ақ тұздық - 900 г, сары май - 100 г, пияз - 40 г, ақжелкен - 30 г, жұмыртқа (сарысы) - 4 дана., ақ жүзім шарабы - 100 г, лимон қышқылы - 1 г, ұнтақталған бұрыш 0,2 г Ақжелкен (Тамыр) мен пиязды ұсақтап турап, ағызып, ақ балық тұздығына салып, баяу отта 30-35 минут қайнатыңыз. Пісіру аяқталғанға дейін тұздыққа қайнатылған ақ жүзім шарабын (жақсырақ рислинг) қосыңыз, содан кейін қыздыруды тоқтатқаннан кейін тұздықты 70С дейін салқындатыңыз, бұрын сары маймен қайнатылған шикі жұмыртқаның сарысын қосыңыз, ал тұздықты сарысы қатып қалмас үшін үздіксіз араластырыңыз. . Сонымен бірге тұздыққа тұз, ұнтақталған бұрыш, лимон шырынын немесе лимон қышқылын салыңыз. Осыдан кейін тұздықты сүзіп алыңыз. Тұздық буға пісірілген және пісірілген балықпен бірге беріледі.