Саңырауқұлақтар мен қаймақ қосылған козули медальондары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер Ешкінің артқы аяғының целлюлозасы - 1 кг, ұн - 50 г, өсімдік майы - 100 мл, жаңа саңырауқұлақтар - 500 г, май - 50 г, ешкінің сүйек сорпасы-0,5 л, қаймақ-200 мл, ақ нан - 10 тілім, дәміне қарай тұз бен бұрыш. Гарнирге: күріш - 250 г, сүйек сорпасы - 0, 5 л, мейіз - 80 г, 3 жұмыртқа, ұн - 50 г, нан үгіндісі - 100 г, өсімдік майы - 150 мл.
Сипаттамасы Алдын ала маринадталған етті бөліктерге бөліп, шницельді балғамен ұрып, тұздап, ұнға орап, екі жағынан да ыстық өсімдік майына қуырыңыз. Сүйек сорпасын қайнатыңыз, сары маймен араластырылған ұнды құйыңыз, жақсылап араластырыңыз және 20 минут қайнатыңыз. Кесілген саңырауқұлақтарды құтқарып, ет қосылған кастрюльге салыңыз, саңырауқұлақ қосылған етті сүзілген тұздықпен құйыңыз және орташа отта 30-35 минут қайнатыңыз, содан кейін қаймақ құйып, тағы 10 минут қайнатыңыз. Күрішті қайнатыңыз, мейіз мен шикі жұмыртқамен араластырыңыз, крекеттерге бөліңіз, ұнға ораңыз, ұрылған жұмыртқамен сулаңыз, үгінділерге нан салып, ыстық майға қуырыңыз. Крокеттерді ыдыстың ортасына салыңыз, майға қуырылған крутондарды ыдыстың шетіне қойыңыз. Әр крутонға бір тілім ет, ал үстіне саңырауқұлақтар салып, медальондарға тұздық пен еріген сары май құйыңыз.