Пеште пісірілген медальондар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер Шошқа етінің целлюлозасы (ветчина немесе сирлоин) - 750 г, өсімдік майы - 75 мл, май - 100 г, ұн - 75 г, сүт - 500 мл, ірімшік - 50 г, 1 лимон қосылған сек, ақ нан - 10 тілім, жаңа саңырауқұлақтар - 250 г, 1 жұмыртқа, 1 баклажан, ұн - 2 ас қасық, дәміне қарай тұз және ұнтақталған ақ бұрыш.
Сипаттамасы Етті тең тілімдерге кесіңіз (бір порцияға 2 тілім), тұз себіңіз, шницель сияқты шайқаңыз, ұнға ораңыз және қыздырылған майға екі жағынан қуырыңыз. Сары майды бөлек қыздырыңыз, ұнды қызармай аздап қуырыңыз, үстіне ыстық сүт құйыңыз да, кесектер пайда болмас үшін тез араластырыңыз. Араластыра отырып, 20 минут қайнатыңыз, қуырылған етке құйыңыз және тағы 20 минут қайнатыңыз. Тазартылған және туралған саңырауқұлақтарды сары маймен, тұз бен бұрышпен қайнатыңыз. Ақ нанның кесектерін, қабығын кескеннен кейін, аздап сары майға немесе өсімдік майына қуырыңыз. Крутондарды қолайлы ыдысқа салыңыз, етті (әр крутонға бір тілім ет) және бұқтырылған саңырауқұлақтарды салыңыз. Лимон шырынын (дәміне қарай) және шайқалған сарысын жылы тұздыққа құйыңыз, оны ұсақ електен өткізіп, ет пен саңырауқұлақ қосылған крутондарға құйыңыз, үгітілген ірімшікке себіңіз де, қызарғанша пешке салыңыз. Баклажанды тазалаңыз, тілімдерге, тұзға кесіңіз және 10 минут ұстаңыз, содан кейін екі жағын қызартып, қуырыңыз. Медальондарды баклажан гарнирімен ыстық күйінде беріңіз.