Саңырауқұлақтар мен қаймақ соусы қосылған сиыр еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Сиыр еті (жұмсақ ет) - 700 г, қаймақ - 200 мл, пияз - 1 бас, саңырауқұлақтар - 250 г, ұн - 2 ас қасық, май - 130 г, картоп - 5 түйнек, ірімшік - 50 г, ет сорпасы - 500 мл, ұнтақталған ақ бұрыш және дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Тазартылған, жуылған саңырауқұлақтарды тілімдерге бөліп, бұқтырыңыз. Етті сіңірлерден тазалаңыз, текшелерге кесіңіз (2 см3), тұз себіңіз және сары майға қуырыңыз (40 г). Қызарған етті алып тастап, майдалап туралған пиязды қалған майға салып, оған ет сорпасын құйып, 10 минут қайнатыңыз, содан кейін сары маймен (30 г) араластырылған ұнды қосып, 20 минут араластыра отырып пісіріңіз. Қуырылған ет пен бұқтырылған саңырауқұлақтарды дайын тұздыққа салып, тағы 10 минут қайнатыңыз. Картопты қабығында пісіріп, қабығын аршып, ірі үккіште үккіштен өткізіп, үгітілген ірімшікпен араластырыңыз да, қыздырылған маймен табаға салып, қызарғанша екі жағынан қуырыңыз. Қызмет көрсетер алдында бөліктерге кесіңіз. Етті саңырауқұлақтармен және тұздықпен ыстық күйінде, картоп гарнирімен бірге беріңіз.