Клуж тіліндегі антрекот
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты50 минут
Өнімдер Антрекот - 1250 кг, өсімдік майы - 100 мл, ұн - 50 г, жаңа саңырауқұлақтар - 250 г, жасыл бұршақ (жаңа немесе консервіленген) - 200-300 г, жаңа піскен қызанақ - 500 г, пияз - 2 бас, ұнтақталған қызыл бұрыш - 1/2 шай қасық, қаймақ - 5 ас қасық, ұн - 2 ас қасық, ақжелкен - 1 шоқ, картоп - 1 кг, шарап - 1/2 кесе, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Қабықшалар мен сіңірлердің аралықтарын аршып, тең бөліктерге бөліп, аздап ұрып, тұздап, ұнға орап, кастрюльге қыздырылған майға қуырыңыз. Етті алып тастап, қалған майға майдалап туралған пиязды қуырып, пиязға ұнтақталған қызыл бұрышты салып, үстіне жылы су (1 л) құйыңыз. Қуырылған майды тұздыққа салыңыз да, 50 минут қайнатыңыз. Саңырауқұлақтарды тазалаңыз, шайыңыз, тілімдерге кесіңіз және маймен қуырыңыз. Саңырауқұлақтарды етке тұздықпен салыңыз, алдын ала пісірілген бұршақ пен қабығы мен тұқымынан тазартылған, туралған қызанақты қосыңыз. Тұз, бұрыш себіңіз, шарап құйыңыз және кастрюльді пешке 10-15 минутқа қойыңыз. Тазартылған картопты тұзды қайнаған суға салып пісіріңіз. Пісірілген картоп гарнирімен және майдалап туралған жасыл ақжелкенмен бірге қызмет етіңіз.