Брашов стиліндегі аралық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Антрекот немесе арқа бөлігі - 750 г, жаңа саңырауқұлақтар - 250 г, тауық бауыры - 125 г, ысталған бел - 75 г, өсімдік майы - 100 мл, пияз - 200 г, томат пастасы - 2 ас қасық, шарап - 1/2 кесе, ұн - 50 г, жаңа піскен ұсақ қызанақ - 5 дана, дәміне қарай ақжелкен, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы Етті бөліктерге бөліп, ұрып-соғып, тұздап, ұнға орап, қызарғанша қатты қыздырылған майға қуырып, бұқтырылған табаға салыңыз. Майдалап туралған пиязды қуырылған мяса қалған майға салып, томат пастасын қосып, шарап пен жылы суға (250 мл), тұз бен бұрышқа құйып, етті осы тұздықпен құйып, баяу отта қайнатыңыз. . Кішкене текшелерге кесілген белді қайнаған сумен күйдіріп, ет қосылған кастрюльге салыңыз. Жуылған және туралған саңырауқұлақтарды аздап майға бөлек қайнатыңыз, сонымен қатар ет қосылған кастрюльге салыңыз. Ет, тұздық, саңырауқұлақтар мен белі бар кастрюльді (қақпақпен жабылған) пешке салыңыз. Дайын етті шөптермен себіңіз де, қуырылған тауық бауыры мен пісірілген қызанақпен бірге қызмет етіңіз. Гарнирге қайнатылған картоп ұсынылады.