Миға толтырылған шницель
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Шошқа етінің целлюлозасы (ветчина) - 750 г, сиыр етінің миы - 250 г, 2 жұмыртқа, күріш-50 г, өсімдік майы-175 мл, май - 100 г, ұн - 50 г, қаймақ - 200 мл, сүйек сорпасы - 1 л, ақжелкен, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Етті тілімдерге кесіңіз (бір порцияға тілім), шайқаңыз, тұз бен бұрыш қосыңыз. Миды пленкалардан тазалаңыз, жуыңыз және кішкене текшелерге кесіңіз. Күрішті ыстық майға қуырыңыз, миды қосып, тағы 10 минут қуырыңыз, содан кейін тұз, бұрыш қосып, жылы сорпаның үстіне құйыңыз. Баяу отта немесе пеште 20 минут қайнатыңыз. Салқындатыңыз және шикі жұмыртқа мен туралған ақжелкенді қосыңыз, бәрін жақсылап араластырыңыз және алынған фаршты пісірілген шницельге жайыңыз, оларды орап, жіппен байлаңыз. Орамдарды майланған пісірме табаққа салыңыз да, пешке 30 минутқа қойыңыз. Бөлек кастрюльде сорпаны (2 кесе) қайнатыңыз, сары маймен араластырылған ұнды қосып, түйіршіктер болмауы үшін араластырыңыз. Егер тұздық тым қою болып шықса, сорпамен қаймақ қоюланғанша сұйылтыңыз, 20 минут қайнатыңыз, содан кейін қаймақ қосып, тағы 10 минут қайнатыңыз. Бұл тұздықты шницельге құйыңыз және оларды пеште тағы 15 минутқа қалдырыңыз. Шницельге картоп пюресі арқылы қызмет етіңіз.