Сиыр миынан жасалған сорпа (тағамдар: Эквадорлық)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Шамамен 1 кг ми, 2 ас қасық. кесілген ақ пияздың қасықтары, 2 ас қасық. сары май қасықтары, 3 ұсақталған сарымсақ қалампыры, 2 кесе ұнтақталған және сүзілген қызанақ, 2 ас қасық. сүзілген сиыр сорпасы, 1 ас қасық. қаймақ, 2 шайқалған сарысы.
Сипаттамасы Миды жуып, барлық қабықшалар мен қалқаларды алып тастаңыз, лимон шырыны қосылған тұзды суда 30 минут қайнатыңыз. Содан кейін суды ағызып, қалған қабықшаларды, қалқаларды, тамырларды шанышқымен алып тастаңыз. Бөлек кастрюльде пияз, сарымсақ, сары май, тұз және бұрыш қосып қуырыңыз. Қызанақты қосып, қайнатыңыз. Содан кейін ет сорпасын қосып, 10 минут қайнатыңыз. Соңында миды қосып, тағы 5 минут қайнатыңыз. Қызмет көрсетер алдында қаймақ пен шайқалған сарысын қосыңыз (бәрін жақсылап араластырыңыз).