Сиыр миының пудингі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты25 минут
Өнімдер Миы - 700 г, пияз - 1 бас, 1 сәбіз, 1/2 балдыркөк, мускат жаңғағы - 2 г, шарап сірке суы - 1 ас қасық, 1 лавр жапырағы, 5 бұрыш бұрышы, дәміне қарай тұз. Тұздық үшін: ұн-2 ас қасық, сүт-300 мл, май - 50 г, үгітілген ірімшік (пармезан) - 4 ас қасық, 4 жұмыртқа.
Сипаттамасы Миды пісірілген миға арналған сияқты пісіріп, пісіріңіз. Тұздықты келесідей дайындаңыз: қайнаған сүтке сары майдың бір бөлігімен араластырылған тұз бен ұнды салыңыз, орташа отта 25 минут қайнатыңыз, үнемі араластырыңыз. Тұздық қалың болуы керек. Қайнатылған мидың жартысын електен сүртіп, дайындалған ақ тұздықпен араластырыңыз, тұз, бұрыш, мускат жаңғағы ұнтағын салып, оттан шығармай, 4 ас қасық үгітілген ірімшікті қосыңыз, жақсылап араластырыңыз. Тұздықты оттан алыңыз, сәл салқындатыңыз, 4 шикі сарысын құйыңыз және мұқият араластырыңыз, содан кейін көбікке шайқалған белки мұқият енгізіңіз. Миды маймен майланған кастрюльге салыңыз, тұздықпен жабыңыз, үгітілген ірімшік себіңіз және пешке су ваннасына 30-40 минутқа қойыңыз. Дереу үстелге қызмет етіңіз.