Кепкен нанға қуырылған бұзау етінің миы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер миы 600 - 800 г, сірке суы 3% 1/2 кесе, су 1 стакан, пияз 1, ұн 4 ас қасық, жұмыртқа 2, сары май 50-70 г, нан үгіндісі 1 стақан, тұз, бұрыш бұрышы, лавр жапырағы. Гарнирге: картоп, жасыл бұршақ, жаңа піскен қызанақ, қияр, жасыл салат, ақжелкен.
Сипаттамасы Кәстрөлге бір стақан су, сірке суын құйыңыз, аршылған пиязды, лавр жапырағын, тұзды, бұрышты салыңыз. Кәстрөлді отқа қойыңыз және тұздықты қайнатыңыз. Дайындалған миды маринадқа батырыңыз және жартылай дайын болғанға дейін пісіріңіз. Миды маринадтан алыңыз, құрғатыңыз, ұнға, содан кейін жұмыртқа мен нан үгіндісіне ораңыз. Қуыруға арналған табада сары майды ерітіп, пісірілген миды дайын болғанға дейін қуырыңыз. Қуырылған миды табаққа салыңыз да, оның жанына қайнатылған картоп, жасыл бұршақ гарнирін қойыңыз, жаңа піскен көкөністермен, салат жапырақтарымен және ақжелкенмен безендіріңіз.