Бұзаулардың миы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Бұзау миы 100, сары май 10, пияз 10, сірке суы 5, жұмыртқа 1/2 дана., ақжелкен 5, ұнтақталған қара бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Миды жуады, пленкалардан тазартады, сірке суы қосылған қайнаған тұзды суға салып, 5 минут қайнатады. Абайлап шығарады, кептіреді, салқындатады. Пиязды кішкене текшелерге турап, майға ашық алтын түске дейін қуырады. Миды үлкен текшелерге бөліп, пиязбен және шикі сарысымен біріктіреді, массасын илейді, тұздайды, бұрыш қосып, ақжелкенге себеді. (Сарысының орнына тұтас жұмыртқаны алуға болады, бірақ бұл жағдайда миды жұмыртқамен бірнеше минут қуырады. Пленканы мидан пісіргеннен кейін де алуға болады.)